De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,



Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Sensoor Eindhoven zoekt nieuwe vrijwilligers
Als je goed kunt luisteren
Archiefdatum: januari 2013


Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor goede voornemens. Bijvoorbeeld om er volgend jaar echt te zijn voor een ander.  Dat kan bij Sensoor Eindhoven.

Sensoor is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die met echte aandacht gesprekken willen voeren. Hoe dat precies werkt, komt aan bod in de uitgebreide basistraining, die nieuwe vrijwilligers volgen. Aanmelden voor deze training kan tot 11 januari 2013.
 


Er echt voor iemand zijn
Als iemand ergens over wil praten, zich zorgen maakt of gewoon behoefte heeft aan een gesprek, kan hij/zij contact opnemen met Sensoor. De gespreksonderwerpen zijn zeer uiteenlopend. Als vrijwilliger voer je een aantal uur per week gesprekken via de telefoon of chat met deze mensen. Je luistert naar de verhalen, probeert mensen op weg te helpen en biedt hen een steuntje in de rug. In sommige gevallen is het al voldoende om er echt even voor de ander te zijn. In andere gevallen helpen vrijwilligers gedachten te structureren en denken mee over mogelijke oplossingen. De gesprekken zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld.

Echt luisteren
Vrijwilligers van Sensoor luisteren  echt naar de ander. Dat betekent meer dan het ‘aanhoren’ van een verhaal. Echt luisteren vraagt om echte aandacht en goede vaardigheden. Voor je aan de slag gaat, krijg je daarom een uitgebreide basistraining. Contact maken en luister- en gespreksvaardigheden worden hierin geoefend. Er komt aan bod hoe de vrijwilliger naar de verhalen van mensen luistert, erop ingaat en er zonder oordeel voor anderen kan zijn. Na de basistraining volgt de mentorperiode, waarin samen met een ervaren vrijwilliger een aantal telefoon- of chatdiensten gevolgd worden. Vervolgens gaan vrijwilligers zelfstandig aan de slag. Ook na de basistraining zijn er (vervolg)trainingen en persoonlijke begeleiding. De trainingen zijn noodzakelijk om het werk goed te kunnen doen, maar ook een verrijking van het eigen leven.
De training is landelijk erkend door Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Aanmelden voor de nieuwe training kan tot 11 januari  2013. De training start 1 en 2 februari 2013. Meer informatie is te vinden op www.sensoor.nl/brabant. Het is ook mogelijk telefonisch een informatiepakket aan te vragen via 0900 – 07 67 (5 ct/m) of 040-212 55 66


Meer weten? Zoek met Google
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven












De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:










 



© ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap