De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Provincie hoopt op 2050
Een energie-neutraal Brabant
Archiefdatum: begin april 2016


Brabant heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om deze ambitie te behalen, moet de Brabantse samenleving versnellen. Daarom werkt de provincie aan een uitvoeringsagenda waarin kansrijke versnellingspaden uitgewerkt worden.

De provincie vertelt haar visie over hoe de Brabantse samenleving in 2050 energieneutraal kan zijn. Denkt en doet u mee?


Brabantse samenleving 2050

In de Brabantse samenleving van 2050 zijn er geen fossiele brandstoffen meer. We hebben alleen duurzame energie; zonne- en windenergie, aardwarmte en biobrandstof. Het is een samenleving waarin afval niet meer bestaat, maar gebruikte goederen de basis zijn voor nieuwe producten. En aardolie een woord is uit lang vervlogen tijden. 

Ook de manier waarop wij wonen, is in 2050 drastisch veranderd. Woningen, kantoren en fabrieken kunnen hun eigen (duurzame) energie opwekken. En gebouwen zijn zo goed geïsoleerd dat we ze kunnen verwarmen met een theelichtje. Energieneutraal is voor elke plek in Brabant de norm en niet de uitzondering. Op de weg rijden alleen nog maar 100% schone voertuigen. We verplaatsen ons met een (elektrische) fiets of dito auto. En in de steden brengt gerobotiseerd vervoer iedereen van A naar B. Door slimme communicatietechnologieën tussen voertuigen onderling en met de weg, bestaan files bovendien alleen nog maar in ons geheugen, als een gedachte aan vroeger.

Tussenstap 2020
Een mooie toekomstdroom, waarin prettig wonen en werken de kracht is van Brabant. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Van ons huidige energiegebruik is 7,2 % duurzaam. Willen we ons ideaal van een energieneutrale samenleving in 2050 bereiken, dan moeten we een duurzaam energiegebruik van minstens 14% in 2020 realiseren. Een combinatie van besparing en opwekking moet hiervoor zorgen.

Lees verder op: brabant.nl/Subsites/Longread-energie

Meer weten? Zoek met Google

Bron grafics en/of tekst: brabant.nl
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap