De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Hoogwaardig busvevoer in de watten gelegd
Subsidie voor nieuwe busterminal Eindhoven Airport
Archiefdatum: begin januari 2016


Eindhoven Airport ontvangt van de provincie Noord-Brabant een subsidie van € 1,1 miljoen voor de bouw van een busterminal voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).

Op dit moment stapt de reiziger nog in en uit in de buitenlucht. Dat is niet comfortabel genoeg. Vanaf midden 2017 sta je met je vakantiekoffer overdekt op de bus te wachten.
 
 


De nieuwe overdekte terminal zal voor de reiziger die de bus neemt naar het vliegveld meer ruimte en comfort bieden. Er is de verwachting dat het aantal reizigers zal groeien  en op deze wijze wordt het aangenamer voor de reiziger om de bus te nemen.
 
Toegangspoort voor Brabant
De gedeputeerde Christophe van der Maat van de Provincie Brabant zegt: “Een goed bereikbare luchthaven is een belangrijke toegangspoort voor Brabant. We investeren als provincie daarom niet alleen in het verbeteren van de bereikbaarheid voor het autoverkeer vanaf de Anthony Fokkerweg, de A2 en de A58, maar ook op deze wijze. Met dit nieuwe busstation wordt het voor reizigers ook aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen. De bouw van deze nieuwe en ruimere OV-terminal past binnen de ambitie die we als provincie hebben om de internationale bereikbaarheid van Brabant via meerdere vervoersmogelijkheden te verbeteren.”
 
Realisatie
Het nieuwe overddekte busstation vervangt het huidige busperron op de luchthaven en wordt gebouwd op het de plaats waar nu het zogenaamde kort-parkeerterrein voor de luchthaven is. Eindhoven Airport start in 2016 met de realisatie van de openbaar vervoers terminal. Het busstation wordt gecombineerd met een multifunctioneel gebouw waarin ook het kort parkeren en horeca- en retailfuncties worden ondergebracht. Na de verwachte oplevering medio 2017 kan de nieuwe OV-vervoerder in de regio Zuidoost-Brabant gebruik maken van de (H)OV-terminal. Het beheer en onderhoud van de terminal is in handen van de luchthaven.

Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijvingBron grafics en/of tekst: brabant.nl
 

(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl

(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap