De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Provincie wil slimste snelweg van Europa
Plan voor 'Bereikbaar Zuid-Nederland'
Archiefdatum: begin december 2015


Overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven hebben intensief samengewerkt om te komen tot een maatregelenpakket om Zuid-Nederland bereikbaar en leefbaar te houden.

Eerst was er het plan om Eindhoven te voorzien van een ruit van snelwegen. Dit gaat echter niet door en dient er een ander plan te komen, om het verkeer snel door te laten stromen.


Plan voor 'Bereikbaar Zuid-Nederland'
Het plan van de regio is samengebracht in het bidbook ‘Bereikbaarheid Zuid-Nederland’. Dit bidbook is de regionale inbreng voor verdere gesprekken met het Rijk over de aanpak van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van Zuid-Nederland.

Het moet van de tweede kamer
Het proces om te komen tot dit bidbook met een strategie om de regio bereikbaar te houden is een direct gevolg van een opdracht van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer vraagt de regio om met een ‘gedragen maatregelenplan’ te komen nu het project de Ruit Eindhoven niet langer gerealiseerd wordt. Met 141 deelnemers uit de hele regio is gewerkt aan een samenhangend pakket van maatregelen. Dit pakket past bij de ambitie om Brabant op een slimme en robuuste manier bereikbaar te houden.

Samen, slim en robuust
Zuid-Nederland heeft de ambitie om de slimste snelweg van Europa als eerste hier in Brabant en Limburg te gaan realiseren door slimme technieken op gebied van mobiliteit uit te gaan rollen op de A58, de A2 en de A67. Die nieuwe technieken wil de regio ook toepassen in de regio Zuidoost-Brabant om die slimste regio van de wereld ook in de toekomst bereikbaar te houden. Ook wil de regio Zuidoost-Brabant aan de slag met een beter verkeerssysteem. Er dienen verbeteringen te komen op het gebied van openbaar vervoer en fietsgebruik en de bundeling van autoverkeer, naar enkele wegen die bovengemiddeld belangrijk zijn voor het verkeer. Daarnaast stellen de opstellers van het bidbook voor om een aantal concrete knelpunten in het infrastructuurnetwerk robuust op te lossen om zo een betrouwbare reistijd te kunnen garanderen en de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Dat vraagt om een nieuwe manier van samenwerken met een zogenaamde nog nader aan te passen agenda die ruimte biedt om te experimenteren.

Aanbod
Dit maatregelenpakket past bij de ambitie die we als regio hebben en past volgens de regio ook bij de ambitie van de minister. Met dit bidbook doet de regio minister Schultz van Haegen een aanbod om de mobiliteitsambities op een vernieuwende manier echt aan te pakken.


Meer weten? Zoek met Google

Bron grafics en/of tekst: brabant.nl
 

(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap