De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Eigen verwerking van kunststofafval
Regio Eindhoven wil zelf kunststof gaan maken
Archiefdatum: medio november 2015


De Metropool Regio Eindhoven (MRE) en het RVO.nl-programma DuurzaamDoor lieten een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid om in de regio zelf kunststofafval te verwerken tot nieuwe kunststofproducten.

Het doel is om binnen 5 jaar nog maar 5% kunststofafval te verbranden en de rest te hergebruiken.


5% restafval
Begin 2015 trokken DuurzaamDoor en de regio MRE samen op om het beeld van de ‘afvalloze regio’ verder uit te werken. De 21 gemeenten in deze regio hebben in 2012 een manifest getekend waarin staat dat ze in 2020 nog maar 5% restafval willen verbranden.

DuurzaamDoor is een kennisprogramma dat de ontwikkeling naar een groene, duurzame economie helpt versnellen en doorbraken helpt realiseren. Het programmabureau is ondergebracht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Onderzoek kunststofketen
De MRE-gemeenten hebben nu onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om de kunststofketen in de regio te sluiten waarbij al het kunststofafval in de regio zelf tot nieuwe kunststofproducten verwerkt wordt.

Bij ongeveer 20 Kton ingezameld plastic (of PMD) is het mogelijk om een sorteerbedrijf actief te krijgen in de regio. Zoveel plastic kan nu niet uit het huisvuil ingezameld worden in de regio. Bij de compounders en de gebruikers van kunststofgranulaat is ook geen interesse om regionaal gerecyclede kunststof te produceren. De vraag naar lokale kunststof is te klein en de olieprijzen wisselen te veel (olie is een grondstof voor kunststof).

Om de ambitie van 5% restafval te halen kunnen de gemeenten bijvoorbeeld wel het gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal stimuleren en zo de hoeveelheid kunststofafval beperken.

Rapport
Het rapport is door de gemeenten aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Leefomgeving, het Afvalfonds en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

De gemeenten hopen dat deze organisaties in staat zijn om de industrie te stimuleren om wel een businesscase op te starten voor (regionale) hoogwaardige verwerking van hoogwaardige kunststof.

Download het rapport
DuurzaamDoor met de Kunststof Keten Verkenning van de mogelijkheden voor het sluiten van de kunststofketen in Metropool Regio Eindhoven. Download


 


Meer weten? Zoek met Google
 

(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap