De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Bittere noodzaak!!
Voedselbank Eindhoven bestaat 10 jaar
Archiefdatum: eind juli 2015


Het is 10 jaar geleden dat de Voedselbank Eindhoven officieel is opgericht.

Dit jubileum vormt een goede gelegenheid om eens stil te staan bij de geweldige inzet van onze vrijwilligers en de bijdragen die we mochten ontvangen uit de Eindhovense gemeenschap: gemeente, sponsors en heel veel particuliere donateurs.


Na een start met 5 cliënten die werden bediend vanuit een garagebox, is de voedselbankactiviteit uitgegroeid tot een organisatie van 150 vrijwilligers met ruim 500 gezinnen als klant. Zij deelt per jaar voor ca. € 700.000 aan voedsel uit in Eindhoven en verzorgt ook nog voor ca. € 350.000 aan leveringen aan 9 voedselbanken in de omgeving. De Voedselbank is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Is dit reden voor een feestje? Nee, want het is toch treurig dat zo’n groot aantal stadgenoten de ondersteuning van de Voedselbank keihard nodig heeft! Maar het is wel uitermate verheugend dat onze vrijwilligers en onze sponsoren er al 10 jaar blijk van geven het hart op de goede plaats te hebben. Het is niet niks: al het uitgedeelde voedsel krijgen wij gratis en we kunnen het ook allemaal gratis uitdelen, omdat we geen enkele betaalde kracht in dienst hebben: het werk wordt uitsluitend door vrijwilligers gedaan! Naast de sponsoren van het voedsel, hebben we ook financiële sponsors en particuliere donoren die –naast de bijna 50% gemeentesubsidie- de andere helft van onze operationele kosten voor hun rekening nemen.

Wij vinden dat we aan zoveel hartverwarmende steun in de afgelopen 10 jaar niet voorbij kunnen gaan en daarom: toch een bescheiden feestje waarop we de relaties van de Voedselbank Eindhoven hebben uitgenodigd: sponsors, vrijwilligers en uw partner, donateurs, leden van ons Comité van Aanbeveling, volksvertegenwoordigers in politiek of gemeentebestuur en collega-hulpverleners. Zij hebben ons –en daarmee onze cliënten- in al deze jaren op een geweldige wijze gesteund.

Twee vrijwilligers kregen voor hun bijzondere prestaties de vrijwilligerspenning van de stad Eindhoven uitgereikt: Maria Smolders, die zich al 10 jaar met hart en ziel voor de Voedselbank inzet en André Verschoor, die al 7 jaar bestuurslid is en naast fondsenwerving ook de relaties met de leveranciers in portefeuille heeft. Ook is André al jaren actief voor de landelijke voedselbankorganisatie en zet hij zich in voor het "Klapperproject".
Maar dat was niet het einde van de vrijwilligershulde: alle 150 vrijwilligers kregen een mooie documentenstandaard in de vorm en kleur van het hartvormige Voedselbanklogo, met achterop de tekst: "Een klein gebaar voor een grote inzet. 10 jaar Voedselbank" en een groepsfoto van (vrijwel) alle voedselbankvrijwilligers.


Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijvingBron grafics en/of tekst: voedselbankeindhoven.nl
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap