De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Ook of juist voor mensen met een prothese
Loop mee met de hipwalk
Archiefdatum: 24 april 2016


Heeft u een heup- of knieprothese? Loop dan op 23 april met ons mee voor het goede doel! De Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven (COGE), organiseert dit event voor de tweede keer in Nederland de Hipwalk.

Dit evenement wordt georganiseerd voor mensen met een totale heup- en/of knieprothese.Waarom?
Met de Hipwalk willen we aandacht vragen voor het belang van bewegen. Beweging is niet alleen goed voor de gewrichten, maar voor het gehele fysieke en mentale gestel.

Dit doen we door samen een wandel ‘wedstrijd’ met elkaar aan te gaan voor een goed doel.

De afdelingen orthopedie van het Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum organiseren op zaterdag 23 april de HipWalk bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.

Tijdens deze wandeltocht laten mensen met een knie- of heupprothese zien hoe conditioneel sterk zij zijn en hoe goed zij kunnen bewegen met het kunstgewricht. Deelnemers laten zich sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het Rode Kruis.

Met de HipWalk vragen de orthopeden aandacht voor het belang van bewegen bij ouderen, in het bijzonder mensen met een heup- of knieprothese.

Een citaat van orthopeed Coen Jaspars: “Regelmatig bewegen is goed voor het fysieke en mentale gestel. Mensen die bewegen zijn in principe gezonder. Daarnaast kan lichamelijke activiteit ervoor zorgen dat je minder pijn hebt en beter kunt omgaan met pijn.”
Bewegen is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject na een orthopedische operatie. De avond na de operatie komen mensen al uit bed en komen zij in beweging onder begeleiding van een fysiotherapeut. Binnen zes tot twaalf maanden na de operatie kunnen de meeste mensen weer een uur wandelen. Iets wat zij voor de operatie voor onmogelijk hielden. Ook fietsen en zwemmen zijn goede manieren om in beweging te blijven voor mensen met een heup- of knieprothese.

Heeft u een heup- of knieprothese? Ga dan de uitdaging aan en doe mee aan de HipWalk op zaterdag 23 april bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Aanmelden kan via www.hipwalk.nl.

Alle lopers kunnen natuurlijk ook aanmoediging gebruiken, alle geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom. De sponsorloop begint om 12.00 uur. De gezamelijke warmingup start om 11.45 uur.

Heeft u vragen over de HipWalk? Bezoek www.hipwalk.nl


Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijving


 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven
(advertentie)Wat doet SFEN (Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord)


  • Tijdens ons inloopspreekuur bekijken we wat je blessure is.
  • We helpen je snel van je blessure af.
  • Ons inloopspreekuur is GRATIS
  • Ben je jonger dan 18 jaar dan zijn ook de behandelingen gratis (per indicatie, minimaal de eerste 9 behandelingen)
Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord .nlDe actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap