De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Brandweer Brabant-zuidoost geeft voorlichting
Veilig omgaan met apparaten
Archiefdatum: eind april 2015


Veel apparaten thuis werken op elektriciteit. Denk maar aan de computer, de televisie, de magnetron en de wasdroger. Erg handig, maar je moet wel goed met deze apparaten omgaan. Anders kunnen ze brand veroorzaken.

Zo zijn er slimme zaken te vertellen over de computer, tv, magnetron en het filter in de wasdroger. Maar ook een stopcontact kan gevaarlijk zijn


Zet de computer en de tv altijd helemaal uit
Veel mensen laten hun computer en tv op stand-by staan als ze deze niet gebruiken. Deze apparaten blijven dan warm, omdat er stroom op staat. Ze trekken ook stof aan. Zo kan er kortsluiting en brand ontstaan. Zet de tv en computer dus écht uit als je ze niet gebruikt. Dat bespaart ook nog eens energie.

Verwarm alleen eten en drinken in de magnetron
In een magnetron kun je snel eten of drinken warm maken. Hij is niet bedoeld om bijvoorbeeld je handschoenen in te drogen! Stop er ook geen metaalhoudende voorwerpen in. En let er ook op dat je de goede tijd instelt. Als je bijvoorbeeld kiest voor 5 minuten in plaats van 10 seconden kan je eten in brand vliegen.

Zorg voor een schone filter in de wasdroger
In de wasdroger komt stof van jouw kleren af. Dat verzamelt zich in het stoffilter. Dit filter moet je na elke droogbeurt schoonmaken. Een vol stoffilter kan kortsluiting veroorzaken. Het is één van de meest voorkomende oorzaken van brand in huis!

Ook stopcontacten kunnen gevaarlijk zijn
Normaal is een stopcontact niet gevaarlijk. Maar je moet niet teveel stekkers op één stopcontact aansluiten. En wat je nooit mag gebruiken, is een driewegstekker. Dit is een stekker die van één stopcontact drie stopcontacten maakt. Een driewegstekker is heel erg brandgevaarlijk. Gebruik dan liever een stekkerdoos met een snoer eraan.


Meer weten? Zoek met Google

Bron grafics en/of tekst: www.brandweer.nl/brabant-zuidoost/
 

(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl

(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap