De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Een overgang van 6 maanden
Verantwoordelijkheid voor vervoer gaat naar Provincie
Archiefdatum: februari 2015


Per 1 januari 2015 zijn de taken en bevoegdheden overgegaan van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) naar de provincie Brabant. Het gaat dan om projecten Openbaar Vervoer, Verkeersveiligheid, Fietsen, In Car, Spitsmijden en Beter bereikbaar Zuidoost-Brabant.
De vraag is of u wist dat het SRE verantwoordelijk was voor projecten in het openbaar vervoer. Weet u wel van het bestaan van het SRE?
Maar ongetwijfeld zal de overgang die nu plaats vind, geheel ongemerkt aan u voorbij gaan.Zorgvuldige overdracht
De provincie en het SRE werken nu samen aan de zorgvuldige overdracht (financiële, juridische, bestuurlijke en personele zaken). Zij streven ernaar om deze overgang af te ronden vóór 1 juli 2015. Het inhoudelijke werk gaat natuurlijk gewoon door.

Wat doet het SRE?
Het SRE was een van de 7 stadsregio’s van Nederland met als wettelijke basis de WGR+. In de WGR+ werden de gemeenten van de regio Zuidoost-Brabant verplicht om op een aantal taken samen te werken (mobiliteit en volkshuisvesting). Naast deze wettelijke taken die volgen uit de WGR+ werkte de regio Zuidoost-Brabant ook samen aan een groot aantal vrijwillige taken. De afschaffing van de WGR+ per 1 januari 2015 betekent dat de regionale samenwerking op een aantal beleidsterreinen niet langer wettelijk verplicht is. De WGR+-taken op het terrein van mobiliteit zijn per 1 januari 2015 over gegaan naar de provincie Noord-Brabant, de taken met betrekking tot de regionale huisvestingsverordening gaan naar de individuele gemeenten in de regio. De regiogemeenten van Zuidoost-Brabant hebben uitgesproken dat met het wegvallen van de wettelijke verplichting tot samenwerking, de goede regionale samenwerking niet wordt beëindigd. Deze samenwerking heeft vorm gekregen in de Metropoolregio Eindhoven.

Vragen over de overgang?
Heeft u algemene vragen over de overgang van de verkeerstaken van het SRE naar de provincie? Neemt u dan contact op met:
Provincie: Ton Bosman, AJBosman@brabant.nl, 073-6808723


Meer weten? Zoek met Google
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap