De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
“Move Art” in Gilze ontroert en beweegt
Expositie “Move Art”
Archiefdatum: eind december 2014


Move Art heet de nieuwste expositie van KuBra in de Steenfabriek in Gilze die op zaterdag 13 december wordt geopend. Tot en met 21 december tonen elf kunstenaars uit Brabant hun reactie op het begrip Move in een veelheid van stijlen en uitdrukkingsvormen.


In de aanloop naar de feestdagen is er in de Steenfabriek in Gilze een tentoonstelling van 11 Brabantse Kunstenaars
Stichting KuBra presenteert: ‘Move Art’ van 13 t/m 21 december - Steenfabriek Gilze
Move Art ontroert en beweegt

Move Art heet de nieuwste expositie van stichting KuBra in de Steenfabriek in Gilze die op zaterdag 13 december om 14.00 uur officieel wordt geopend. Tot en met 21 december tonen elf kunstenaars uit Brabant hun reactie op het begrip Move in een veelheid van stijlen en uitdrukkingsvormen.
In de expositie worden alle betekenissen van het begrip ‘Move’ aangegrepen. ‘In beweging, roeren, ontroeren, aangrijpen, raken’, dit zijn een aantal vertalingen in een willekeurig online woordenboek.
Kunst is inderdaad altijd in beweging. Kunstenaars zijn dat ook. Wie bij de expositie de beschrijvingen en cv’s van de kunstenaars leest, zal zien dat veel van hen steeds nieuwe paden inslaan. Hun voorlopige eindpunt is nu deze expositie in de Steenfabriek.

Marion Janssen-Quaadvliet (uit Vught) houdt van beweging. Dat uit zich in haar werk vaak in dans. Zelf is ze ook veel in beweging, de inspiratie voor haar mixed media werk van rietpen, oost Indische inkt en acryl vind ze vaak op reis: verkeer op een brug, mensen die oversteken op een zebrapad.

Dit werk is volkomen in tegenstelling met dat van Marlies Heere (Oosterhout). Deze maakt bijzonder fijne verstelde olieverfschilderijtjes in fotorealistische stijl. Daarvoor werkte Marlies abstract.
Een nieuwe techniek is ook vaak een reden voor kunstenaars om verder te bewegen, zo heeft Blandine Pette (Breda) nieuwe technieken ontwikkeld, digitale foto-paintings en de zeer bijzondere vinorels, waarbij ze wijn gebruikt op aquarelachtige wijze.

Emerentia van Vroenhoven (Best) is na gedetailleerd werk in met name pastelkrijt, overgestapt naar de meer geabstraheerde werken in ecoline, acryl en olieverf. Haar onderwerpen zijn onder meer uitvergrote bladeren of plantenonderdelen. Maar ze werkt ook ruimtelijk. In deze expositie zijn een aantal glazen objecten te zijn.

Ook in glas werkt Truus de Wijs (Eindhoven). Haar werk vindt zijn oorsprong in de glazenierskunst, maar daarna is ze overgestapt op meer diverse glastechnieken. Ze houdt er van om verschillende vormen samen te brengen tot een nieuw beeld. In deze expositie ziet u hoe ze dit met diverse vogelvormen doet. Haar doel is om verwarring op te wekken bij de beschouwer.

Datzelfde kan men zeggen van Gerda Kunst–Janssen uit Sint-Michielsgestel. Zij recyclet. Dode voorwerpen krijgen een tweede leven in haar objecten. Een hazenschedel wordt een koetsier en de kaak van een schaap wordt de handgreep van een wagen. In haar beelden versmelten vergankelijkheid en eindigheid tot tere, verstilde taferelen, die op een originele wijze haar kijk op het thema zichtbaar maken.

Elke Kip uit Nuenen maakt assemblages onder stolpen en als Art in Boxes. Ze maakt daarnaast ook gebruikt van fotografie. Haar werken mogen grappig gevonden worden, maar zetten aan tot nadenken.

Move in de betekenis van roeren, ontroeren en aangrijpen is te zien in het werk van Josemieke Segers (Tilburg). Zij gebruikt persoonlijke verhalen als uitgangspunt voor smeedvormen en daarbij kiest ze materialen die dat verhaal onderstrepen. Dat zijn niet altijd de klassieke ‘edele’ materialen. Ze is voortdurend op zoek met de vraag: wat maakt iets van waarde? Zoals sjamanen aan voorwerpen een betekenis kunnen geven, zo doet zij dat in haar sieraden.

Pauline Koehorst uit Breda laat een serie kleine indringende portretjes zien, die een diversiteit aan emoties en zeggingskracht tonen. Het werk heeft altijd een onderliggende laag waarin ze de kwetsbaarheid van mens of dier voelbaar maakt.

Van Ro-Nalt Schrauwen (Tilburg) is een collage te zien rond de zeven werken van barmhartigheid en ruimtelijke werk, gehouwen uit steen. Gevallen Engel is de titel van een van de werken.

Mieke van Zundert (uit Zundert) toont heel ander ruimtelijk werk: papier behandeld in een acryltechniek levert bijzondere beelden en beeldjes op, die soms verhalend, soms commentariërend zijn. Daarnaast laat ze impressionistisch schilderwerk zien, zoals schapen in een landschap. En daarmee sluit de expositie aan op de kerstdagen in deze decembermaand.


De expositie wordt zaterdag 13 december om 14.00 uur officieel geopend door dichter Gert-Jan van den Bemd met een eigen verhaal geïnspireerd door deze expositie ‘Move Art’. Singer-Songwriter Carel Burghout, verzorgt de muziek tijdens de opening. Anders dan zijn naam doet vermoeden is hij van oorsprong Engels. Tegenwoordig zingt hij weer in zijn moedertaal, zijn teksten zijn melancholiek, maar ook humoristisch altijd speelt hij met taal en klanken.

Op zondag 14 december van 12.15 tot 13.15 uur geeft kunstenares Josemieke Segers de gratis workshop Inner Art. Door meditatie en visualisatie bewust worden van je innerlijke landschap, zodat je de expositie met andere ogen gaat bekijken.


De expositie in de Steenfabriek aan de Steenfabriek 7 in Gilze is op 13, 14, 20 en 21 december van 12.00 tot 17.00 uur
www.stichtingkubra.nl
www.brabantsekunstenaars.exto.nlgeopend: 13 t/m 21 december, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
officiële opening: 13 december om 14.00 uur

Meer weten? Zoek met Google

Bron grafics en/of tekst: stichtingkubra.nl
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven


De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap