De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)
Expositie ‘Brabants Klassiek Realisme’
Archiefdatum: 5 januari 2015


Galerie KuBra presenteert: ‘Brabants Klassiek Realisme’, met werken van 6 Brabantse kunstenaars: Liseth Visser, Marlies Heere, Frank Top, Wil van Gemert, Anneke Jansbeken en Wilma de Turck.
De officiële opening vindt plaats zondag 30 november om 15.00 uur.


KuBra wil met deze expositie meer aandacht genereren voor het klassiek realisme in Brabant. De laatste jaren is het realisme weer aan het terugkeren in de schilderkunst. Zowel het fotografisch weergeven van voorwerpen, het schilderen van portretten volgens een traditioneel-ambachtelijke techniek, alsmede de impressionistische verbeelding volgens klassieke methoden vallen onder deze noemer. De keramische realistische dierenbeelden en de kleurrijke dansende dames en schalen naar oude keramische technieken completeren deze expositie.

Liseth Visser uit Veghel maakt alias Elisabeth V. realistische portretten in olieverf op kant en paneel. Zij gebruikt een arbeidsintensieve traditioneel-ambachtelijke techniek met onderlagen, onderschilderingen en veel (half)transparanten in de vele opschilder- en glacislagen. Haar werken karakteriseren zich door zachtheid, diepte en gloed in de natuurgetrouwe huidtinten en poëtische ambiances. Naast originele olieverfschilderijen komt Liseth met een primeur naar Galerie KuBra en exposeert ze ook met haar Digitale Art Print kunstwerken, een combinatie van ambachtelijk handwerk en hoogwaardige technologie.

Frank Top uit Bavel put inspiratie uit de natuur en de band van de mens met de natuur. Frank streeft naar schoonheid en naar een gevoel of een bepaalde atmosfeer, gebruikmakend van veel contrast in textuur waardoor zijn olieverfschilderijen interessant zijn in verschillende dimensies. Invloeden uit de 19e en vroeg 20e eeuw gecombineerd met zijn persoonlijke visie resulteren in kunst die modern is, maar toch geworteld in traditie.

Marlies Heere uit Oosterhout toont hedendaagse realistische stillevens in olieverf op paneel. Gebruikmakend van hoogwaardige materialen streeft ze naar perfectie en kwaliteit.

Wil van Gemert uit Vught, een realistische fijnschilderes, gaat de uitdaging aan te ontdekken hoe ze met penselen en olieverf, de lichtval, glans, schaduw, donker, licht, kleur en sfeer over kan brengen op paneel of linnen. Gebruiksvoorwerpen inspireren haar om in een zelf gecreëerde situatie deze het best tot hun recht te laten komen.

Anneke Jansbeken uit Dongen, keramiste, ontwerpt en maakt vrouwenbeelden, abstracte vormen, schalen, vazen, buitenobjecten, gedenkkunst en urnen. Ze maakt gebruik van diverse technieken, van kleurrijke pigmenten en oxides tot primitieve stook technieken. Tijdens deze expositie toont ze haar keramische speciaal geklede, bont gekleurde, dansende dames. Ook zijn schalen te zien volgens hetzelfde procedé.

Wilma de Turck uit ’s-Hertogenbosch toont keramische klassieke realistische dierenbeelden, geïnspireerd door de oude meesters, sommige beelden met een kleine dosis humor. Haar uitdaging is om door observatie de essentie van het dier uit klei voort te laten komen.

Galerie KuBra
Opening zondag 30 november, 15.00 uur
27 november t/m 4 januari 2015

Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijvingBron grafics en/of tekst: www.stichtingkubra.nl
 

(toevoeging beeldnet.nl)

Kijken naar kunst en zelf direct kopen van de kunstenaar. Zonder provisiekosten.
Mijnexpositie.nl plaatst kunstenaars centraal. www.mijnexpositie.nl

Kunst en Cultuur verdienen meer!
We hebben het vaak niet in de gaten, maar kunst- en cultuurbewustzijn vormt meer in ons dat we beseffen.
Kunst en Cultuur halen je los van dagelijkse beslommeringen, ontwikkelen je. Toch is kunst een vaak een ondergewaardeerd item.

Laten we wel wezen.... ook de kunst heeft een rol gespeeld in het bewuster omgaan met de natuur en heeft ons, zonder dat we het weten, geleerd beter om te gaan met onze omgeving.


(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap