De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Stichting Vrijwilligerspunt Eindhoven
Opleiding Leider Sportieve Recreatie
Archiefdatum: eind september 2014


Wat hebben onder meer sportverenigingen, scholen, buurthuiswerk, kinderopvang, scouting, recreatiebedrijven en het gevangeniswezen met elkaar gemeen? Dat ze te maken hebben met sportieve recreatie. En dat ze steeds meer behoefte hebben aan recreatiesportleiders. Is zo’n functie iets voor jou?


Is zo’n functie iets voor jou? Volg dan de opleiding Leider Sportieve Recreatie (LSR) van de NSA. Met het diploma op zak kun je in de sportieve recreatie alle kanten op. De opleiding en het diploma zijn erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De opleiding in een notendop
In de opleiding LSR krijg je talrijke pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden aangereikt om leiding te kunnen geven aan sportieve recreatieve activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Aan grote én kleine groepen.
Tijdens de opleiding komen allerlei vraagstukken aan de orde. Welke stijlen van lesgeven en leidinggeven kun je bijvoorbeeld hanteren? Hoe maak je recreatieve sporters enthousiast? Welke sport- en spelvormen zijn er? Hoe kun je improviseren of ingrijpen als het minder loopt? Welke materialen zijn er? Hoe voorkom je blessures en ongevallen, Eerste Hulp bij Sport Ongevallen (EHBSO), enzovoorts.

De opleiding LSR-2 duurt gemiddeld tien weken en LSR-3 twintig weken. Inclusief de beroepspraktijk waarin de student lessen draait. De studenten maken gedurende de opleiding onder begeleiding rapporten - portfolio’s. Daarin staat onder meer wat ze hebben georganiseerd, hoe ze hebben lesgegeven en vrijwilligers hebben aangestuurd. De opleiding LSR wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid. Dan worden een examenles en de portfolio’s beoordeeld.

Op maat
De opleiding Leider Sportieve Recreatie kent een vast en een keuzedeel. In die keuzemodule spitst het programma zich toe op de wensen van de klant. Immers, medewerkers van een kinderopvang hebben andere competenties nodig dan bijvoorbeeld vrijwilligers bij een sportvereniging of leiders van de scouting.
De NSA geeft de opleiding Leider Sportieve Recreatie ‘in company’ of via open inschrijving. Soms maakt de NSA combinaties van beide. Ook hier is vaak sprake van maatwerk. Daarnaast werkt de NSA samen met een aantal ROC’s, die de opleiding LSR in hun opleidingenpakket hebben opgenomen.

Interessant voor onderwijs
De opleidingen LSR-2 en -3 zijn ook interessant voor (groeps)leerkrachten in het onderwijs, op alle niveaus. Medewerkers in de buitenschoolse opvang kunnen met de opleiding LSR hun kennis van sport, spel en animatie bijspijkeren.

Interesse?
Bel de NSA via 088 246 81 00 en vraag naar onze consultant Sportieve Buurt.

Meer weten? Zoek met Google

Bekijk op kaart: routebeschrijvingBron grafics en/of tekst: vrijwilligerspunteindhoven.nl
 

(advertentie)Wat doet SFEN (Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord)


  • Tijdens ons inloopspreekuur bekijken we wat je blessure is.
  • We helpen je snel van je blessure af.
  • Ons inloopspreekuur is GRATIS
  • Ben je jonger dan 18 jaar dan zijn ook de behandelingen gratis (per indicatie, minimaal de eerste 9 behandelingen)
Sport Fysiotherapie Eindhoven Noord .nlDe actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap