De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Water bewaren als er te veel valt
Droge voeten in Helmond dankzij waterberging Diesdonk
Archiefdatum: medio augustus 2014


In het gebied Diesdonk, op de gemeentegrens van Helmond met Asten en Deurne, is een waterbergingsgebied aangelegd.

In een periode van zware regenval, wordt het water uit de Aa en Astense Aa dit gebied in gelaten. Zo houdt Helmond droge voeten.


Diesdonk is het gebied tussen bedrijventerrein BZOB, het kanaal, snelweg A67 en Oostappen in Asten. Het gebied is bijna 140 hectare groot, omgerekend meer dan 200 voetbalvelden.

1 miljoen m3 water
Bij extreem veel regenval, wanneer het waterpeil in de Aa en Astense Aa snel stijgt, kan er in het gebied bijna 1 miljoen m3 water opgevangen worden. Het zal slechts eens per 5 tot 10 jaar voorkomen dat het gebied helemaal vol stroomt. In het gebied zal dan hooguit enkele dagen water staan. De rest van de tijd is het een normaal agrarisch gebied.

Stuw en kade
Om het gebied te kunnen inrichten voor waterberging, is de stuw Stipdonk verplaatst en vervangen. Op de foto rechts ziet u de nieuwe stuw. Door het sluiten van deze stuw, wordt het water het gebied in gelaten. Langs de Heibergweg is een nieuwe kade aangelegd. Deze kade voorkomt dat het water het bedrijventerrein BZOB in stroomt.

Animatie
In deze animatie kunt u zien hoe het water het waterbergingsgebied inloopt, als het waterpeil snel stijgt.

Project van het waterschap
Waterberging Diesdonk is een project van waterschap Aa en Maas. Bij dit project is er onder andere samengewerkt met de gemeenten Helmond, Asten en Deurne. Meer informatie kunt u vinden op de website van waterschap Aa en Maas.

Meer weten? Zoek met Google
 

(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven


De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap