De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Solliance gebouw in Eindhoven opent haar deuren
Solar-industrie in Brabant maakt grote stappen
Archiefdatum: 18 juli 2014


Begin juni 2014 is er veel gebeurd op het gebied van zonne-energie in Brabant.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft haar eerste investering gedaan vanuit het Cleantechfonds Brabant, het fonds dat de provincie Noord-Brabant de BOM in beheer heeft gegeven.


Het speciaal voor Solliance gebouwde laboratorium op de High Tech Campus opende 11 juni 2014 haar deuren, en DSM sloot zich deze week ook aan bij Solliance.

De zon als energiebron is onuitputtelijk. Met behulp van zonnecellen in zonnepanelen kan energie worden opgewekt. Een zeer veelbelovende toepassing en van groot belang als duurzame energievoorziening. De markt voor zonne-energie is volop in ontwikkeling. Voor Brabant biedt dit unieke, economische kansen. Om tot de top van de Europese kennis- en innovatieregio’s te blijven behoren, investeert de provincie in deze sector.

Smit Ovens
Het Brabantse bedrijf Smit Ovens ontwikkelt en produceert warmtebehandelingsinstallaties voor de massaproductie van onder meer glasproducten. Innovatie neemt daarbij al decennialang een prominente positie in. Nu ontwikkelt Smit Ovens een nieuwe machine voor het aanbrengen van een buffer op de actieve laag van zonnepanelen. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met Solaytec en Solliance-partner TNO. De ontwikkeling van die machine is voor Smit Ovens financieel riskant. Daarom maakt de provincie deze ontwikkeling mede mogelijk met een revolverende investering uit het Cleantechfonds. Vorige week hebben alle betrokken partijen de leningsovereenkomst ondertekend.

Solliance
Binnen Solliance bundelen onderzoeksinstellingen en universiteiten, in nauwe samenwerking met de industrie, hun krachten voor de ontwikkeling van de zonnecellen van de toekomst. De totstandkoming van Solliance is mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie. Gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur) opende gisteren het speciaal voor Solliance gebouwde laboratorium in Eindhoven. Uniek aan het laboratorium zijn de innovatieve machines en de aanwezigheid van meerdere organisaties die hier gezamenlijk onderzoek verrichten.

Tevens kondigde DSM, het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, deze week aan dat het deel gaat nemen aan een Solliance onderzoeksprogramma. Beide partijen hebben een 3-jarige samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor zonnepanelen. DSM ontwikkelt al langer innovatieve materialen die het rendement van zonnepanelen verhogen. Door de productiekosten van zonne-energie te verlagen willen DSM en Solliance de marktpenetratie van zonne-energie versnellen.

Meer informatie over Solliance vindt u op www.solliance.eu.

Meer weten? Zoek met Google

Bron grafics en/of tekst: www.solliance.eu
 De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap