De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Zomercampagne
Vermoeden van een inbraak: bel 112!
Archiefdatum: 1 september 2016


112, daar voorkom je inbraak mee. Deze slogan zou iedere Nederlander volgens landelijk coördinator woninginbraken Rodney Bos goed in zijn geheugen moeten prenten.

Snel alarm slaan, maakt de kans om inbrekers te pakken immers aanzienlijk groter. “Hoe eerder bewoners 112 bellen, des te sneller de politie kan reageren.

De politie is dol op boeven vangen, dus we komen echt met liefde langs…”


Rodney Bos werkt sinds 1991 bij de Nederlandse politie. Ruim twee jaar geleden werd hij aangesteld als landelijk coördinator woninginbraken. Naast het belang van goed hang- en sluitwerk, valt er volgens hem nog een wereld te winnen rond het handelen van bewoners. “Bij het gros van de inbraken speelt onachtzaamheid een rol. Iedereen zet na het koken het gas uit of na het tanden poetsen de kraan. Maar de voor- of achterdeur op slot draaien, blijkt minder vanzelfsprekend.” Vijf seconden werk, waarmee je volgens Bos ‘een berg ellende’ kunt voorkomen. “Een inbreker heeft maar een minuut nodig om zijn slag te slaan, dus ook als je de wasmachine boven leeghaalt of de kinderen even naar school brengt; deuren op slot.”

Inbreker heeft maar een minuut nodig
Hoewel de winterperiode nog steeds het hoogseizoen voor inbrekers is, blijkt de zomer ook geliefd. “De zomer is voor hen een toptijd”, stelt Bos. “Een inbreker kiest een woning uit waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De zomerperiode, met veel open ramen en deuren, is dus ideaal.”
Naast het gemak om de woning binnen te komen, is ook de afwezigheid van bewoners een belangrijke risicofactor. “Inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun ‘werkzaamheden’ gestoord te worden”, vertelt Bos. “De zomer, waarin mensen soms wel weken op vakantie zijn, biedt de mogelijkheid om ongestoord hun slag te slaan.”

Zorg voor bewoonde indruk
Volgens Bos is het voor inbrekers vaak eenvoudig om de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn. “Geen auto op de oprit, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan”, somt de politieman op. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt. “Geef potentiële inbrekers de indruk dat u zo binnen zou kunnen wandelen.” Dat kan bijvoorbeeld door de buren te vragen om het huis in de gaten te houden, de post te verwijderen of hun auto op uw inrit te parkeren. Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft. Een tijdschakelaar op de lamp, radio of tv zorgt dat ook ’s avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.

Informeer uw directe buren
Het altijd verstandig om de directe buren te infomeren over uw vakantie. “Zij kunnen bij verdachte situaties de politie inschakelen”, benadrukt Bos. Maar liefst 80 procent van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. Wie ’s nachts verdachte geluiden bij de buren hoort, terwijl die op vakantie zijn, moet dan ook niet aarzelen om te bellen. Dus schroom niet om bij verdachte situaties 112 te bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. We komen liever een keer voor niks, dan dat een inbreker ontkomt omdat bewoners schromen om ons te bellen.”

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Kijk voor meer tips en maatregelen op www.politiekeurmerk/preventietips. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. De Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen u hier graag bij. U vindt ze hier: http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/pkvw-bedrijf/

Inbrekers gaan niet met vakantie
Diverse gemeenten in Nederland informeren bewoners over de zomercampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’. U kunt zelf via de campagnesite www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne gratis een burenkaart downloaden. Print de burenkaart en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.


Meer weten? Zoek met Google
 

(advertentie)

Klusbedrijf Eindhoven

"...Bij ons kunt u terecht voor het grotere aannemerswerk, maar ook voor kleine klussen in en om uw woning of bedrijfspand...."
  • Dakwerken
  • Metselwerken
  • Sanitair
  • Loodgieterwerken
  • Zinken goten
  • Stukadoorswerken
  • Timmerwerken
  • Tegelwerken
www.klusbedrijfeindhoven.nl

(advertentie)

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw klachten zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

Zorgprogramma’s voor onder andere: Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Urine-incontinentie, Astma, COPD, Angst, Depressie en Osteoporose. Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap