De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Van de gemeente Eindhoven mag u uw gang gaan
Gewoon een straat adopteren
Archiefdatum: begin juli 2014


De gemeente Eindhoven werkt hard aan het schoon en netjes houden van de stad. Maar vind dat u zelf ook een bijdrage zou mogen leveren.

Zo heeft men bedacht dt u dat sneller doet met het project ‘Adopteer een Straat’. Adopteer een Straat is een samenwerking van inwoners uit de stad en de gemeente Eindhoven. Inwoners kunnen -alleen of in een groep- een bepaald gebied adopteren. Ze zorgen voor het schoonmaken en mooi houden van dat gebied. Dit kan zijn een straat, maar ook een plein of (een deel van) een park.  


Adopteer een straat is bedoeld om de leefomgeving mooier en prettiger te maken. Het is een eenvoudige en positieve manier om (alleen of samen) iets terug te doen voor de samenleving. Het idee komt van Kees Lepoeter, inwoner van de Achtse Barrier. Hij heeft de openbare ruimte vlak bij zijn huis geadopteerd en zorgt er al een paar jaar met plezier voor.

U kunt alleen meedoen (als individu) of als groep (buren, bedrijf, vereniging, school). Meldt u zich aan via het aanmeldingsformulier Adopteer een Straat.

Als u zich aanmeldt voor Adopteer een Straat dan maakt u het gebied schoon en zorgt dat het mooi blijft. Taken zijn bijvoorbeeld: zwerfvuil opruimen, het plantsoen schoffelen of sneeuwschuiven. Uiteraard hoeft u niet al deze taken op zich te nemen: alle hulp is welkom, dus ook een kleine bijdrage wordt gewaardeerd.

v Behalve dat u zelf aan de slag gaat, kunt u uw opmerkingen over de openbare ruimte melden. Dat kan op 3 manieren: Melden via de BuitenBeter-app (www.buitenbeter.nl) Melden via het digitaal loket van de gemeente (www.eindhoven.nl/buitenbeter) Bel het klantcontactcentrum via telefoon:14040

Doet de gemeente zelf ook onderhoud in het gebied?
Jazeker, het normale onderhoud zoals gras maaien, snoeien, legen van afvalbakken blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Wat schiet u er mee op?
In een schone en mooie straat is het fijner wonen en leven. Daarnaast is het een leuke manier om alleen of samen met bijvoorbeeld uw buren iets bij te dragen aan de leefbaarheid van de buurt.

Wat kunt u van de gemeente verwachten?
Als u zich heeft aangemeld krijgt u een korte introductie en tips. Ook kunt u prikkers lenen van de gemeente voor het opruimen van afval. U kunt ook tips vragen bij Kees Lepoeter. Hij helpt u graag! Mail via: adopteer_een_straat@upcmail.nl

Welke waardering krijg ik van de gemeente voor mijn werk en inzet?
De gemeente waardeert het zeer als vrijwilligers zich inzetten om de stad schoon te houden. Deelnemers aan Adopteer een Straat kunnen zich ook aanmelden als kanjer viawww.jijbenteenkanjer.nl. Als u wilt, kunt u bij het door u geadopteerde gebied een bordje plaatsen waarin u kenbaar maakt dat u (met anderen) deze taak op zich heeft genomen. Dit bordje mag de maai- en snoeiwerkzaamheden van de gemeente natuurlijk niet verhinderen.

Meer weten? Zoek met Google
 

(advertentie)


Vragen over een klikprothese?

Eén klik verwijdert voor het stellen van uw vraag over het klikgebit. Zo kunt u snel te weten komen of een klikprothese ook voor u geschikt is.


" ...eindelijk een site waar ik mijn vraag kwijt kan, zonder eerst veel werk met het maken van een inlog-account"...


Deze advertentie komt tot stand met medewerking van
Implantaatcentrum Eindhoven


De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap