De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Minder belasting voor ambtelijke diensten
Bedrijven willen beter contact met omwonenden
Archiefdatum: begin juni 2014


Driekwart van de bedrijven in Noord-Brabant is bereid op de één of andere manier omwonenden te betrekken bij hun milieuprestaties. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Brabant. Daaraan deden 23 bedrijven en ruim 2.000 omwonenden mee.

De provincie wil weten wat er nodig is om bedrijven en omwonenden zover te krijgen dat ze met elkaar in gesprek gaan over allerlei milieuaspecten, zoals geur- en geluidsoverlast. 


Contacten zouden kunnen leiden tot betere onderlinge contacten en ontlasting van het ambtelijk apparaat. 

Bedrijven en omwonenden
Bijna alle bedrijven zijn benieuwd hoe hun omwonenden over hen denken. 16 bedrijven lieten weten bereid te zijn omwonenden op de één of andere manier te betrekken bij hun milieuprestaties. 

De betrokkenheid van omwonenden bij bedrijven is bijna net zo groot als bij thema’s als ‘netheid’ of ‘sociale veiligheid in de buurt’. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 3 van de 5 omwonenden meer willen weten over de milieuprestaties van het bedrijf in hun buurt. Ruim 2 van de 5 omwonenden wil daar ook op één of andere manier zelf voor in actie komen. 

Pilots
Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kunnen bepaalde instrumenten worden ingezet om omwonenden te betrekken. Dat zijn;

- informeren
- forum
- melden
- benchmarken
- platform

De provincie is van plan deze instrumenten te gaan uittesten. Omwonenden en bedrijven die hebben aangegeven dat zij daarvoor open staan, kunnen hierbij worden betrokken. Verder wordt een quick scan ontwikkeld om bij bedrijven die niet aan het onderzoek hebben deelgenomen toch snel een beeld te kunnen krijgen welk contactinstrument het beste bij hen en hun omgeving past.
 

De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap