De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Help een handje mee
Voedselbank Eindhoven zoekt vrijwilligers
Archiefdatum: medio mei 2014


De voedselbank Eindhoven is een vrijwilligersorganisatie waarbij ruim 140 vrijwilligers actief zijn betrokken. Uitgangspunt van de voedselbank in Nederland is dat er geen betaalde krachten in dienst zijn.
 
De voedselbank verzorgt wekelijks de levering van ruim 500 levensmiddelen-pakketten aan gezinnen die op de een of andere manier onder de armoedegrens zijn gekomen.


Door de screening van onze cliënten en een samenwerking met de gemeentelijke hulpverlening is er sprake van een behoorlijke doorstroming in het cliëntenbestand.
Naast de leveringen voor de eigen cliënten verleent de voedselbank Eindhoven ook ondersteuning aan de andere voedselbanken rondom Eindhoven en in Oost-Brabant.
 
Sinds 2009 heeft de voedselbank een nieuwe DAF vrachtwagen in gebruik
 
De aandacht in de operatie van de voedselbank is gericht op het inzamelen van voedsel bij leveranciers, de opslag in het distributiecentrum aan de Kanaaldijk Noord 15d en de distributie van voedsel en voedselpakketten naar de zes eigen uitdeelpunten en naar de kleiner voedselbanken in de omliggende plaatsen.
Voor deze activiteiten kunnen wij altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken die zich willen inzetten op de vrachtwagen, in het distributiecentrum en/of op de uitdeelpunten.

Al het werk van de Voedselbank Eindhoven wordt gedaan door vrijwilligers. Momenteel zijn dat er ruim 130.
Een aantal van hen werkt op de hoofdvestiging aan de Kanaaldijk-Noord. Hier worden iedere donderdagmorgen de voedselpakketten samengesteld. Anderen werken op één van de zes uitdeelpunten waar de cliënten iedere week op donderdagmiddag en in Strijp op vrijdagmorgen, hun voedselpakket kunnen ophalen. Daarnaast is een aantal vrijwilligers ook op andere dagen actief bijvoorbeeld als coördinator, chauffeur of bijrijder om het aangeboden voedsel tijdig op de plaats van bestemming te krijgen.
 
Wij groeien nog steeds (helaas moeten we dan eigenlijk zeggen). We hebben nu zes uitdeelpunten waar wij per week in totaal 450 pakketten uitdelen aan onze cliënten. Waarschijnlijk groeit dit aantal binnen niet al te lange tijd naar ongeveer ca. 500 stuks.
Daarvoor zijn nog meer vrijwilligers nodig.
 
 
Vrijwilliger worden
Wilt u zich ook inzetten voor hen die het minder hebben? Meldt u dan NU aan via de internetsite van de voedselbank.
 
> De voedselbank kan altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken voor een veelheid aan taken!
> En zij zoeken ook regelmatig mensen voor één of meer specifieke vacatures

www.voedselbankeindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap