De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Overlast door wegwerkzaamheden
Overlast Europaweg Eindhoven-Helmond
Archiefdatum: begin mei 2014


De snelste route tussen Eindhoven en Helmond loopt via de A270 en N270. Tot december 2014 wordt er gewerkt aan de recontructie van de Europaweg in de gemeente Helmond.

Noodzakelijk kwaad, dat er toe kan leiden dat de rit langer duurt. De gemeente Helmond laat in een persbericht weten wat de werkzaamheden inhouden.Tweede fase reconstructie Europaweg start in april 2014
In april start de vernieuwing van de tweede fase van de Europaweg. Het stuk tussen de Boerhaavelaan en de Brandevoortsedreef wordt dan aangepakt. De werkzaamheden duren tot begin december.

In 2013 is het stuk tussen de Prins Hendriklaan en Boerhaavelaan al geheel venieuwd. Ook is op dit gedeelte de parallelweg naast de Europaweg vervangen door een fietsstraat.

Vernieuwing wegdek, aanleg ecopassage en nieuwe afslag
Vanaf april wordt het gedeelte tussen de Boerhaavelaan en Brandevoortsedreef aangepakt. De Europaweg is zo’n 40 jaar oud. Het wegdek is dan ook aan vervanging toe. Tegelijkertijd wordt ook de inrichting van de weg verbeterd, evenals het groen in de bermen. De verkeerslichten worden van een nieuw regelsysteem voorzien. Het kruispunt met de Hortsedijk wordt aangepast, zodat het veiliger wordt en de doorstroming wordt verbeterd. Ook komt er, ter hoogte van de Goorloop, een ecopassage onder de weg door. Bij de Automotive Campus wordt een nieuwe afslag aangelegd. Ter hoogte van de Automotive Campus wordt ook een nieuwe oversteek gemaakt voor fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen op die manier makkelijk en veilig van station Helmond 't Hout naar de campus rijden en andersom.

Omleidingsroutes
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal er in beide richtingen één rijstrook open blijven voor het verkeer. Het kruispunt met de Hortsedijk wordt (gedeeltelijk) afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Regionaal verkeer kan omrijden via de snelweg A67. Voor lokaal verkeer zijn er omleidingsroutes via de Brandevoortsedreef - Heeklaan en Schootensedreef - Pres. Rooseveltlaan - Julianalaan. Op deze omleidingsroutes worden de verkeerslichten tijdelijk anders afgesteld om daarmee het extra verkeer op deze routes beter te kunnen verwerken. Dit alles met als doel om de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Ecopassage
Bij de Goorloop wordt een ecopassage aangelegd. Dit is een diervriendelijke passage, waardoor dieren als de egel, het konijn, de bunzing, kikkers en salamanders veilig naar de overkant kunnen lopen of kruipen. Bij de Europaweg bestaat de ecopassage uit vier bruggen: twee voor de rijbanen, een voor het fietspad aan de kant van Mierlo-Hout en een voor de parallelweg aan de kant van Stiphout. Eerder zijn er ook al ecopassages aangelegd bij de President Rooseveltlaan, Heeklaan en Arbergstraat. De ecopassages maken onderdeel uit van het Goorlooppark.
 

De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap