De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
 
Eindhoven blijft zich inzetten voor daklozen
Archiefdatum: begin 2014


Ook Eindhoven heeft een Stedelijk Kompas. Hierin is vastgelegd hoe de gemeente Eindhoven samen met een aantal instellingen (25) de maatschappelijke zorg en opvang hebben geregeld voor de periode 2008 - 2015.


Het Stedelijk Kompas in Eindhoven richt zich op:

  • Een daling van het aantal dak- en thuislozen door het verbeteren van hun leefomstandigheden via het bieden van onderdak, werk/dagbesteding, aangevuld met zorg en begeleiding. 
  • Het doorstromen van dak- en thuislozen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan.
  • En een afname van de overlast en criminaliteit die een deel van de dak- en thuislozen veroorzaken omdat ze geen vaste woonplek hebben.

Eigen kracht en verantwoordelijkheid
Tegenwoordig gaat de gemeente Eindhoven steeds meer uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mensen bij het oplossen van hun problemen. Dat geldt ook voor dak- en thuislozen. Om de leefomstandigheden van daklozen te verbeteren, kijkt men dan ook eerst naar welke mogelijkheden ze hebben om er zelf bovenop te komen. Ook al heeft iemand zorg nodig, dan hoeft hij nog niet in een 24-uurs voorziening te worden opgevangen. Wat zijn zijn mogelijkheden voor begeleid wonen? Bijvoorbeeld voor Housing First? En is hij in staat te werken of aan een vorm van dagbesteding te doen?
 
Deze zaken zijn bepalend voor het aanbod dat de dakloze uiteindelijk krijgt. Uiteraard wordt daar passende zorg en begeleiding aan toegevoegd.
 
Housing First
Het krijgen van een eigen huis is vaak het einde van een langdurig hulpverleningstraject. Housing First gaat uit van het omgekeerde: niet eerst langdurig behandelen. Maar beginnen met een huis.
 
Housing First is de zwaarste vorm van begeleid wonen voor daklozen met psychiatrische en psychosociale problemen. Ze zijn niet op hun plek in bijvoorbeeld een grootschalige woonvoorziening. Uitgangspunt is dat zij door het krijgen van een huis vertrouwen krijgen. Dat vertrouwen en het ontbreken van opgelegde structuur zorgt er blijkbaar voor dat cliënten hun best doen het huis te behouden. Behandeling wordt aangeboden, maar is geen must. Uit de praktijk blijkt echter dat cliënten na het betrekken van een woning opeens meer openstaan voor het aanvaarden van hulp. 

bron: www.eindhoven.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap