De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Advies: houdt wat geld opzij
Helmondse gemeentelijke belastingen

Informatie over de gemeentelijke belastingen
Tussen 23 en 31 januari ontvangt elk huishouden in Helmond het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op deze website vindt u informatie over de gemeentelijke belastingen.
 


Op het aanslagbiljet staat wat Helmondse bewoners dit jaar dienen te betalen aan onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters ook hondenbelasting. Tevens treft men op het aanslagbiljet de nieuwe WOZ-waarde van de woning of pand voor het jaar 2014 aan.

Eerste incasso in februari
Betaalt men de gemeentelijke belastingen via automatische incasso? Dan verandert er iets. Door de nieuwe SEPA-regels, is de gemeente verplicht om twee weken voor de eerste incasso een kennisgeving aan te sturen. Hierdoor kan de eerste incasso niet plaatsvinden in januari. De eerste keer dat er geld wordt afgeschreven, verschuift daarom naar eind februari. De laatste incasso blijft wel staan in september. Het aantal incassotermijnen gaat hierdoor terug van negen naar acht. Dit betekent dat het bedrag dat men aan belastingen betaalt, niet meer in negen, maar in acht gedeeltes van de rekening wordt afgeschreven. In die acht maanden is het bedrag dat men betaalt daardoor steeds iets hoger, maar het is niet zo dat het totaalbedrag veel hoger is.
 
Advies: zet bedrag van januari opzij
De gemeente adviseert haar bewoners om het bedrag dat in januari niet wordt afgeschreven, opzij te zetten. Met dat bedrag kunt men dan vervolgens het hogere bedrag in de volgende acht maanden betalen. Als men het geld dat in januari niet wordt afgeschreven op een spaarrekening zet, krijgt men daarover ook nog eens rente van de bank.
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap