De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Betere doorgang voor het wild
Nieuwe natuurbruggen in Brabant
Archiefdatum: eind 2013


Er zijn onlangs 4 nieuwe natuurbruggen in Brabant officieel in gebruik genomen. Planten en dieren kunnen zich veiliger verplaatsen via deze oversteekplekken over provinciale en rijkswegen.

Een er van is de Natuurbrug Leenderbos over de N396.
 


Doordat belangrijke natuurgebieden aan elkaar verbonden zijn is het voortplantingsgebied van de dieren vergroot. Dit zorgt voor een sterkere en gezondere populatie. Natuurbruggen zijn daarmee van vitaal belang voor de Brabantse natuur. De 4 natuurbruggen die opgeleverd zijn, dragen bij aan de ontsnippering van Brabantse natuurgebieden:

  • Natuurbrug Groote Heide over de A2
  • Natuurbrug Leenderbos over de N396
  • Natuurbrug Herperduin over de A50
  • Natuurbrug Maashorst over de N324

Zie ook de film over de natuurbruggen voor meer informatie over de ligging.

Verkeersveiligheid

Aanleg van 4 natuurbruggen levert niet alleen voordeel op voor de natuur. Ook de verkeersveiligheid verbetert doordat dieren een veilige plaats hebben om over te steken.

Natuurgebied Mun

Bij de oplevering is ook natuurgebied Mun geopend. Dit is het gebied tussen de natuurbruggen Maashorst en Herperduin. Door nieuwe natuur aan te leggen in het gebied, is een rechtstreekse verbinding ontstaan tussen de natuurgebieden Maashorst en Herperduin.

6 natuurbruggen in totaal

De bouw van de 4 natuurbruggen is een samenwerkingsproject van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en de Dienst Landelijk Gebied. Ze zijn onderdeel van de reeks van 6 natuurbruggen waarvan er nog 2 gebouwd worden: één over de A67 vlak over de grens en één over de N261, vlak bij de Efteling.

De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap