De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Weet u iets voor herbestemming pand Geldrop?
Verkeerscentrale Zuid-Nederland naar Helmond
Archiefdatum: eind 2013


De verkeerscentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat verhuist eind 2014 van Geldrop naar Helmond. Als locatie voor de nieuwe verkeerscentrale is gekozen voor de AutomotiveCampusNL in Helmond.


Rijkswaterstaat gaat zijn intrek nemen in hét innovatieve hart van de automotivesector in Nederland. Imtech Traffic & Infra verzorgt de technische inrichting van de nieuwe verkeerscentrale. Op woensdag 27 november 2013 is het contract hiervoor ondertekend

Veiligheid en doorstroming van het verkeer
De verkeerscentrale Zuid-Nederland houdt voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg het verkeer op de rijkswegen nauwlettend in de gaten. De centrale heeft zicht op de veiligheid en de doorstroming van het verkeer in deze provincies. Daarnaast leidt zij bij calamiteiten het verkeer in goede banen zodat weggebruikers veilig op hun bestemming aankomen en de bereikbaarheid van de snelwegen gewaarborgd blijft. Naast de verkeerscentrale verhuist ook de servicedesk mee naar Helmond. In totaal gaat het om circa 80 medewerkers.

Innovatieve omgeving
De huidige verkeerscentrale in Geldrop is aan vernieuwing toe. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft in de zomer van 2013 gekozen voor herhuisvesting van de verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond. Rijkswaterstaat kiest voor deze locatie om een koppeling te leggen tussen de operationele verkeerscentrale en innovatieve automotive ontwikkelingen. Het gaat hier om dé automotivehotspot van Nederland waar Rijkswaterstaat samen met de andere kennisinstellingen, industrie en automotivebedrijven wil werken aan het slimmer, veiliger, schoner en effectiever/efficiënter maken van mobiliteit. In Helmond wordt de band versterkt tussen de mobiliteitswereld van Rijkswaterstaat en de innovatie in voertuigen.

Enorme impuls voor de campusontwikkeling
De gemeente Helmond en de AutomotiveCampusNL zijn erg blij met de komst van de verkeerscentrale. “Het is een geweldige waardetoevoeging op mobiliteit en we kunnen samen nieuwe kansen benutten op het gebied van Smart Mobility. Daarbij geeft het een enorme impuls aan de campusontwikkeling. Met de vestiging van de verkeerscentrale op de AutomotiveCampusNL, dient zich een unieke kans aan om een koppeling te leggen tussen de operationele verkeerscentrale, innovatieve automotive ontwikkelingen en samenwerking tussen diverse partijen", aldus wethouder Yvonne van Mierlo.

bron foto: rijkswaterstaat


De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap