De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Laatste weken van het jaar
Komeet ook in Brabant te zien
Archiefdatum: eind 2013


Een komeet met de naam ISON zal op 28 november 2013 de zon naderen tot een afstand van 1.800.000 kilometer. De komeet zal eveneens de aarde dicht genoeg naderen om met het blote oog zichtbaar te zijn.

ISON werd officieel op 21 september 2012 ontdekt.

Op 26 december 2013 zal de komeet de aarde naderen tot 64.200.000 km.

Indien de komeet intact blijft zal hij zeer helder worden rond 28 november, als de komeet de zon nadert. Echter door het licht van de zon is de komeet tussen ruwweg 23 november en 1 december mogelijk toch moeilijk waar te nemen. In december zal de komeet overal op aarde zichtbaar zijn, en in de tweede helft van december wordt het object ook zichtbaar aan de avondhemel.

De helderheid van een komeet voorspellen is echter lastig. Dit onder andere omdat ijsdeeltjes die de zichtbare staart van de komeet veroorzaken al gesmolten zijn door de zon.

Update 6 dec:  helaas de gehele komeet is door de hitte van de zon weggesmolten. Dus buiten het gangbare mooie beeld van het heelal, valt er niets spectaculairs nieuws te zien.

bron tekst en grafic: wikipedia

 


De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap