De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Goede samenwerking
Uitgaan in Helmond wordt veiliger
Archiefdatum: eind 2013


Vertegenwoordigers van horeca, politie, beveiliging, Openbaar Ministerie en de gemeente hebben het Convenant Veilig Uitgaan Helmond 2013-2017 ondertekend.
 
Hierin is vastgelegd dat de bestaande samenwerking beter en intensiever wordt. Doel is het uitgaan in Helmond nog veiliger en gezelliger te maken de komende jaren.

 


Voorbeeld voor andere gemeenten
De vertegenwoordiger van het ministerie van Veiligheid en Justitie, die het proces heeft begeleid, gaf aan dat de wijze waarop in Helmond de horeca, beveiliging en overheid samenwerken bijzonder is, een voorbeeld voor andere gemeenten. Al ruim twintig jaar is er regelmatig overleg over ieders inzet in het weekend of bij  evenementen. Op dezelfde open en constructieve manier hebben de samenwerkende partners vanaf april 2012 alle stappen voor het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) doorlopen.
 
Verbeterpunten
In het plan van aanpak Veilig uitgaan Helmond staan ook enkele verbeterpunten. Zo komen er bijvoorbeeld een cursus agressietraining voor horecapersoneel en voorlichting voor stappers. Ook komt er voorlichting in het kader van alcoholmatiging en de nieuwe Drank- en Horecawet. Verder wordt gekeken welke maatregelen het meest effectief zijn om wildplassen tegen te gaan.
 
Veilig gevoel
Voorafgaand aan de ondertekening van het convenant benadrukte burgemeester Blanksma dat het mooiste resultaat van de samenwerking is dat zo’n groot deel van het Helmondse uitgaanspubliek (meer dan 80%) in de enquête zegt zich nooit onveilig te voelen tijdens het uitgaan. Uitgaan in Helmond wordt ruim voldoende tot goed beoordeeld en ondernemers nemen organisatorische maatregelen voor de veiligheid in hun bedrijf. Dat zijn positieve uitkomsten van het onderzoek, waar Helmond trots op kan zijn. Maar er zijn ook verbeterpunten, zoals de verkeerssituatie op enkele locaties en veiligheid van ondernemers en hun personeel. Ook het aantal vernielingen en mishandelingen moet lager.
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap