De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Opening zaterdag 22 juni 2013
Expositieweek cursisten van Marlies Vonk
Archiefdatum: medio 2013


Van zaterdag 22 tot en met zondag 30 juni 2013 exposeren 18 cursisten van beeldend kunstenaar Marlies Vonk schilderijen bij  Galerie De Toonzaal en in het boven gelegen atelier van de kunstenaar aan de Rijkesluisstraat 19a in Oirschot. Openingstijden dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 22 juni om 16:00 uur vindt de officiële opening plaats.De geëxposeerde werken zijn het afgelopen seizoen gemaakt tijdens de cursus: ontwerpen, tekenen, schilderen.  Een intensieve cursus waarbij alle leerlingen stap voor stap het proces doorlopen van ontwerp tot eindresultaat. Bijna alle technieken kunnen aan de orde komen.
Marlies Vonk: “Ieder jaar sta ik weer te kijken van de motivatie en de creativiteit van de cursisten.”

Door weer en wind en griepepidemieën trotserend komen ze wekelijks naar het atelier van de kunstenaar om daar aan hun schilderijen te werken.  In de beslotenheid van de workshopruimte kunnen de cursisten helemaal in hun werk opgaan. Maar je schilderijen aan de buitenwereld laten zien is toch een heel ander verhaal. Voor de meesten is dit de eerste keer dat ze hun werk laten zien. En dat is best eng. Trots zijn ze ook “Ik had nooit gedacht dat ik zo snel al zover kon komen!” Aldus een van de cursisten.

Deelnemers
Renate Spanjers, Patricia van Doornmalen-Gomez, Marjo Janssen,Bo en Kim Horsten,
Jennie Castelijns, Willy van de Poll, Will Smal, Annemieke Liebregts, Sandra Verbeek,
Els Schilders, Marleen van Dongen, Monique Theuns, Yvonne de Bresser, Toon Bullens,
Doranne Verest, Karla Monhemius, Renate Spijkerman,


Marlies Vonk woont en werkt in Oirschot en gaf onder meer les aan de Academia di Arte di Corsow op de Nederlandse Antillen, The Ringling School of Art and Design in Sarasota, Florida VS - en in eigen atelier. Zij is gefascineerd door mensen in beweging en alles wat hen beweegt. Haar kleurrijke olieverfschilderijen zijn uitgesproken figuratief en geworteld in de ambachtelijke traditie.
Zij genoot een internationale opleiding en heeft de graad: European Master Arts and Culture. Door haar specialisatie in de menselijke anatomie wordt zij regelmatig uitgenodigd voor model-portretworkshops en demonstraties. Marlies exposeert in binnen en buitenland en liefhebbers van haar werk vind je wereldwijd. Ook in Oirschot en omgeving zijn veel schilderijen van haar in privé- en bedrijfscollecties opgenomen.

De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap