De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
Klassieke schilderijen, sculpturen en mixed media
Groepsexpositie Het Oude Kerkje Middelbeers
Archiefdatum: 27 mei 2013


Expositie: Oude Kerkje Middelbeers 25 en 26 mei
        Peter Hendriks, Ralf Heynen, Cor van Opijnen en Jan Teunissen
 
Vier keer ambitieus. Vier keer krachtig. Vier keer bewogen. Maar vooral vier keer totaal anders. Vier kunstenaars die ieder op totaal eigen wijze hun vak beoefenen.
Tijdens de expositie in het sfeervolle kerkje van Middelbeers staat een spiritueel beeldhouwwerk zo naast een stilleven met aardewerk uit de Indusvallei, terwijl een krachtige roestige compositie om de hoek hangt van een schilderij van een badende jonge vrouw.


Als men de verschillende kunstwerken bekijkt, zou men wel denken dat de heren niks met elkaar gemeen hebben. Niets is minder waar. Alle vier de kunstenaars zijn autodidact. Alle vier leveren ze ook kwalitatief hoogwaardig werk. Vier mannen die op deze expositie hun visie delen zonder die van de ander geweld aan te doen.
Kortom, meer dan de moeite waard om onder het genot van een drankje het geheel te komen bekijken
 
Peter Hendriks (Maastricht, 1948) – Mixed media Sculpturen
Peter woont en werkt in Tilburg. In 2008 is hij begonnen met beeldhouwen als autodidact. Zijn abstracte Mixed Media Sculpturen hebben een “eigen-zinnig” en spiritueel karakter. Peter creëert zelf de “sokkel” voor zijn sculpturen. Daarvoor maakt hij gebruik van diversen houtsoorten en sinds kort ook lood. Hierdoor ontstaat er een synergie tussen steen, hout en lood waardoor zijn sculpturen zo uniek worden.
 
Ralf Heynen (Tegelen, 1978) – Klassiek realistische schilderijen
Ralf Heynen  is autodidact en heeft het vak geleerd door het bestuderen van 17e eeuwse meesters. Ralf brengt zijn schilderijen tot leven met een warme en atmosferische lichtwerking, uitgewerkte tonaliteit en stofuitdrukking. In 2012 heeft hij meegedaan met het tv-programma “Sterren op het doek”, zijn portret werd gekozen door André van Duin.
 
Cor van Opijnen – Schilderijen/Wandobjecten
Autodidact Cor van Opijnen (Schiedam/1947), kwam op 11 jarige leeftijd in aanraking met kunst toen hij werd geselecteerd voor een opleiding in de kunstklas van het stedelijk museum in Schiedam, een project van conservator Pierre Jansen. In 2007 heeft hij de penselen weer opgepakt en is cursussen gaan volgen bij Suus Suiker. Zijn krachtig werk in acryl heeft een natuurlijke expressie van oer elementen als steen, metalen/roest en zand. Fossielen en thema´s als verdwenen beschavingen gecombineerd met hedendaagse materie kenmerken zijn werk.
 
Jan Teunissen (Veldhoven, 1949) – Klassiek realistische schilderijen/Stillevens
Jan woont en werkt in Best. Tot 2002 bekwaamde hij zich in de realistische schilderkunst naast een baan in het bedrijfsleven, om zich daarna volledig op het schilderen te richten. Zijn werken zijn op ambachtelijke wijze tot stand gekomen schilderijen in olieverf op paneel, gekenmerkt door een hoge mate van realiteitszin en sfeer. Stillevens, bloemen, portretten, dieren en overige.
 
Informatie:
Oude kerkje van Middelbeers
Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers
Openingstijden: ¬za. 25 mei 13.00-17.00 uur, zo. 26 mei 11.00-17.00 uur
Entree: € 1,70 (voor onderhoud van het kerkje)

 
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap