De online versie van Beeldnet.
Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar op de
kabelkranten van beeldnet op locatie.
Het andere nieuws van Brabant Zuid Oost.
Met een directe link naar:
Achtse Barrier, Asten, Bakel, Bladel, Bergeijk, Best, Blixembosch, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze, Helmond, Laarbeek, Leende, Mierlo Oirschot, Son Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre,


Zoek op de site:
Beeldnet de internet versie van Beeldnet-kabelkrant voor Eindhoven en omgeving
325 kilometer lang
Brabant krijgt Van Gogh fietsroute
Archiefdatum: medio 2013


Van Gogh Brabant en Routebureau Brabant presenteren dit voorjaar een primeur voor Nederland. Voor het eerst wordt er aan het knooppuntensysteem met bebording een themaroute aangeduid.

Komende weken worden de borden in Brabant aangebracht en vanaf mei kunnen de fietsers op pad om zelf Van Goghs wegen te verkennen.


Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Zijn liefde voor de eenvoudige mens, de natuur en het boerenland; het begon allemaal in Noord-Brabant. Hier werd hij geboren, groeide hij op, zette zijn eerste indrukken op papier en ontwikkelde zich tot schilder. De leerling uit Etten groeide in Nuenen uit tot meester – met als hoogtepunt zijn weergave van het harde boerenbestaan in De aardappeleters.

Het Brabantse verhaal van Van Gogh
De nieuwe fietsroute vertelt het Brabantse verhaal van Van Gogh. De route maakt het mogelijk om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden en te genieten van die plekken die van grote invloed waren op het oeuvre van de wereldberoemde kunstenaar. De fietsroute is uitgezet volgens het bestaande fietsknooppuntennetwerk. De Van Gogh route is aangegeven met aparte en duidelijk herkenbare Van Gogh routebordjes.

Vijf Brabantse gemeenten hebben een bijzondere band met Van Gogh. Dat zijn Zundert, Tilburg, Etten, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch. De route is langs deze plaatsen aangelegd. Daarnaast brengt de Van Gogh fietsroute je langs plaatsen als Zevenbergen, Breda, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Oisterwijk, Helvoirt, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Liempde, Best, Son en Breugel, Lieshout, Eindhoven, Middelbeers, Goirle en Baarle-Nassau. De route laat de fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse coulissenlandschap.

Uniformiteit in bewegwijzering
De Van Gogh fietsroute is de eerste gethematiseerde route is die volgens het knooppuntennetwerk loopt. Dat sluit aan bij de ambities van Routebureau Brabant, dat uniformiteit in bebording van routes in Brabant nastreeft en daarmee zoveel mogelijk wil aansluiten op de Nationale richtinglijnen. Voor toekomstige themaroutes wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. De Van Gogh fietsroute wordt eind maart geplaatst en is vanaf 15 april 2013 te fietsen.

bron tekst en grafics: routebureau.nl
De actualiteit van vandaag:

Op Beeldnet.nl:


 © ScipNed | Scipned Beheersysteem | Sitemap